Michalovská hádzanárky vyhrali prvý finálový zápas

10.05.2014 Celý región

Michalovce 10. mája (TASR) - Hádzanárky michalovskej Iuventy vyhrali v prvom zápase finále play off WHIL o majstra SR nad Slovanom Duslo Šaľa 36:26 a v sérii hranej na tri víťazstvá sa ujali vedenia 1:0. Druhý zápas je na programe v nedeľu 11. marca o 10:30 opäť v Michalovciach.

V úvode zápasu sa obe družstvá prezentovali pozornou obrannou hrou a ani jeden z tímov si nevedel vypracovať výraznejší náskok. Domáce hráčky však od 20. minúty prevzali taktovku a sériou siedmich gólov v rade získali rozhodujúci náskok. Michalovčanky navyše výbornými zákrokmi podržala aj brankárka Gubiková. Šalianky však ani za nepriaznivého stavu neskladali zbrane, no domáce v druhom dejstve ťažili z pohodlného náskoku. Efektívnou hrou v ofenzíve napokon zvíťazili rozdielom desiatich gólov.

Iuventa Michalovce - Slovan Duslo Šaľa 36:26 (17:10)
Michalovce: Gubiková, Zykova, Medveďová - Kiridžić, Holešová 1, Szöllösiová, Kostelná, Rebičová 4, Habánková, Horňáková 4, Tobiašová 13/7, Wolingerová, Trehubová 11, Kovaličková 3

Šaľa: Grandtnerová, Haládiková, Krebs - Bujnochová 2, Trochtová 5, Blehová 1, Klučková 1, Bíziková 1, Kodajová 3/1, Pócsíková 1, Demajová 1, Tulipánová, Szarková 6/2, Súkenníková 5, Sláviková.

Rozhodovali: Sivák, Oťapka, vylúčené: 7:8, 7 m hody: 8/7 5/3, 900 divákov.
/na zápasy 1:0/

Hlasy po zápase
Ján Packa, tréner Iuventy Michalovce: "V prvých pätnástich minútach sa obe družstvá herne hľadali, bolo to z oboch strán nervózne. My sme potom zmenili obranu a aj v útoku sme začali hrať našu hru. V ďalšom priebehu sme už boli lepší ako Šalianky."

Rudolf Petrikovič, tréner Dusla Šaľa: "Zápas sme mali dobre rozbehnutý. Škoda, že sme na začiatku nepremenili tri výborné príležitosti. Škoda najmä posledných piatich minút v prvom polčase, v ktorých sme inkasovali šesť gólov. To v podstate rozhodlo. V druhom polčase sa dievčatá ešte snažili a hoci sme mohli uhrať aj lepší výsledok, v závere sme už viac šetrili sily na druhý zápas."
 

Vyberte región